Om dit bestand te kunnen downloaden vragen wij u om enkele gegevens in te vullen. 
Nadat u uw gegevens hebt verstuurd kunt u het bestand downloaden door nogmaals op het door u gekozen bestand te klikken.
Uw naam
Uw e-mailadres
Naam praktijk
Plaats praktijk
Menu
Bellen
Mailen
Progez
Progez werkt aan vernieuwing en samenwerking in de zorg

Ouderenzorg

Zo lang mogelijk thuis blijven wonen is de wens van veel ouderen. Ook overheid en zorgverzekeraars vinden dit belangrijk. Op deze manier behouden ouderen hun kwaliteit van leven en blijven de kosten voor de zorg enigszins beheersbaar.

Speerpunten

De zorg voor ouderen kent volgens Progez twee speerpunten. Enerzijds gaat het om ouderen met complexe zorgvragen. Anderzijds gaat het om vitale ouderen, die graag zo lang mogelijk hun zelfredzaamheid willen behouden.

Netwerkontwikkeling

Voor goede begeleiding van ouderen met complexe vragen, is netwerkontwikkeling van groot belang. Op microniveau gaat het hierbij om multidisciplinaire samenwerking tussen lokale zorg- en hulpverleners. Op mesoniveau gaat het om gemeenten, welzijn en zorgorganisaties en op macroniveau om landelijke overheden en organisaties.

Voorbeeld uit de praktijk

Voor de organisatie van de ouderenzorg in de wijk hebben huisartsen in de regio Zwolle (HRZ, Medrie en LHV-huisartsenkring Zwolle/Flevo/Vechtdal) samen met Progez het Regioplan ouderenzorg ontwikkeld. De regionale ambities in dit plan zijn bedoeld ter inspiratie én om te laten zien welke zorg huisartsen in de regio kunnen bieden aan ouderen. Praktijken geven de ambities op hun eigen manier vorm. Doel is om zwaardere zorg samen te kunnen dragen en daarbij geen dingen dubbel te doen.

Dossier ouderenzorg

In het dossier ouderenzorg op de website van Progez staan voorbeelden uit de praktijk, achtergrondinformatie en instrumenten, zoals een zelfscan. Het dossier is bedoeld voor praktijken die deelnemen aan het Regioplan ouderenzorg, hun samenwerkingspartners en belangstellenden uit andere regio’s.

Rol Progez

De adviseurs van Progez kunnen u begeleiden bij het ontwikkelen van een netwerk met samenwerkingspartners in uw wijk of dorp en bij de afstemming op gemeentelijk of regionaal niveau. Op landelijk niveau zijn zij via het ROS-netwerk betrokken bij kennisoverdracht rondom ouderenprogramma’s.

Meer informatie

Anniek Appelman, adviseur